sreda, 2. junij 2010

Vietnam ...

... in vietnamski zvitki, nekaj podobnega kot kitajski spomladanski, vendat brez cvrtja, sveži, polni vitaminov. Nad njimi sem se navdušila v ljubljanski Shambali, doma pa so nastali podobni, le da sem namesto piščanca dodala dimljen losos. Nebeško! Okus manga, papaje, limonine trave, lososa, paprike, avokada in korenčka + omak'ce :)

2 komentarja:

PEGULA pravi ...

nikoli še nisem jedla vietnamske hrane, ampak tole zglda slastno - čeprav ne vem ali bi se jaz lotila delati nekaj iz tolikih sestavin. že pri limonini travi se mi je ustavilo :-) pa jaz bi ostala kar pri piščancu, mi ne pašejo preveč ribe. razen, če so fuuuul zapečene z velikooooo česna in peteršilja. svaka ti čast!

Barbara pravi ...

Hvala :) Ja, dela je kar precej, sploh z rezanjem in je fino imeti pomočnika :) Drugače pa lahko nadomestiš lososa s piščancem, gamberi, lahko dodaš še kakšno drugo zelenjavo ... Ključne so pa potem omakice, lahko narediš sojino omako, sladko kislo omako, čisto po okusu :)