torek, 27. april 2010

P o m l a d

Prav lepo se je sprehajati in zgubljati po ljubljanskih ulicah, sploh sedaj, ko je naše ljubko mesto čudovito zacvetelo. Sicer sem bila v zadnjih tednih več ali manj "priklenjena" za pisalno mizo in študirala za izpit, ki je uspešno za mano, tako da kaj veliko nisem pohajkovala naokoli, ampak sem pa zato sedaj odlično razpoložena za nove pomladne ideje.


Danes sem bila drugič v življenju na Šmarni gori (prvič sem bila v osnovni šoli) in sem prav ponosna nase. Samo ne garantiram, da bom spet kmalu gor. Moja strašna anti športna nastrojenost je pripeljala do posledice, ki se ji reče "umrem že na prvem najmanjšem vzponu". Kar sploh ni kul, ampak vseeno sem današnje polžje lezenje navzgor, vmesno umiranje na obroke, prevelike količine cvetnega prahu v grlu in končno razsvetljenje na vrhu uspešno preživela. Če se bo moja "športna" aktivnost nadaljevala, še ne vem. Poročam :)


So pa pred mano sami simpatični dnevi, pikniki v naravi, uživanje na sončku in ogledi raznih razstav. Najprej se mislim podati v galerijo Cankarjevega doma, kjer gostuje Armenija s svojimi umetninami, hkrati pa se v Mali galeriji CD predstavlja tudi armenski slikar in grafik, ki živi in dela v Ljubljani, Ašot Bajandur. Všeč mi je intenzivnost barv, s katerimi se avtor izraža. Druga razstava, o kateri sem slišala same pohvale, pa je v Moderni galeriji, kjer so predstavljena dela arhitektov Franceta in Marte Ivanšek. Bivanjska arhitektura me že od nekdaj zanima.


Počasi se pripravljam tudi na dogodek, ki se bo zgodil 8. maja v Brežicah, in sicer bo tamkašnji mladinski center organiziral tržnico unikatnih izdelkov, na kateri bom sodelovala tudi jaz z nakitom B A I A. Tržnica se bo odvijala med 10. in 13. uro v atriju MC Brežice, na voljo pa bo tudi nekaj novih kosov nakita, ki ga oblikujem v teh dneh. Se že veselim! Pridete tudi vi?

Ni komentarjev: