nedelja, 10. oktober 2010

BIO 22 in Alvar Aalto

Vikend je bil kot nalašč za obisk nekaj dogodkov. Najprej na 22. bienale industrijskega oblikovanja v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v gradu Fužine, nato pa še skok do razstave finskega arhitekta in oblikovalca Alvara Aalta. Mogoče sem pri razstavi o Aaltu pričakovala malce več, vseeno pa je bilo fino po dolgem času spet malo občudovati finsko "brezčasno izraznost" in preprostost linij.

Najprej pa nekaj slikic z bienala ... Žal si nisem pri vseh zapomnila avtorjev :( Fotkala pa sem tista dela, ki so bila meni najbolj všeč :)

Otroška hišica ob drevesu
Hmm, rožice in zelišča kar s stropa? Meni je všeč :) Nočem pa vedeti, kaj se zgodi, če vse skupaj preveč zaliješ :(
Avtor: Patrick Morris, Nova Zelandija (tudi Zlata medalja BI
O)

Bigabaga - Naredi sam vrečka, avtorica Urška Hočevar

Kavna skodelica za ponovno uporabo - KeepCup - KeepCup Ltd, London

Ženska in nosečniška oblačila Ille - olla - oblikovalka Lenke Illessy, Budimpešta; teli gumbki so tako prisrčni, da se zna zgoditi, da predelam kakšno majico :)

Etikete za vina Kos, avtor Vanja Cuculić, Zagreb

Večnamenski stol, za bele trakove lahko zataknete časopis, jopico, pripnete pasji povodec ...

Sodobna božična smrečica


ALVAR AALTO ...

Alvar Aalto - Brezčasna izraznost - razstava, ki jo lahko še do konca tega leta obiščete v tistem delu Narodnega muzeja, ki se nahaja na Metelkovi ulici v Ljubljani, pripravili pa so jo tudi s pomočjo fundacije Alvar Aalto. Na razstavi so tudi njegove že skoraj kultne vaze ter seveda prikaz njegovega notranjega in zunanjega oblikovanja stanovanjskih prostorov.







Ni komentarjev: