nedelja, 10. oktober 2010

BIO 22 in Alvar Aalto

Vikend je bil kot nalašč za obisk nekaj dogodkov. Najprej na 22. bienale industrijskega oblikovanja v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v gradu Fužine, nato pa še skok do razstave finskega arhitekta in oblikovalca Alvara Aalta. Mogoče sem pri razstavi o Aaltu pričakovala malce več, vseeno pa je bilo fino po dolgem času spet malo občudovati finsko "brezčasno izraznost" in preprostost linij.

Najprej pa nekaj slikic z bienala ... Žal si nisem pri vseh zapomnila avtorjev :( Fotkala pa sem tista dela, ki so bila meni najbolj všeč :)

Otroška hišica ob drevesu
Hmm, rožice in zelišča kar s stropa? Meni je všeč :) Nočem pa vedeti, kaj se zgodi, če vse skupaj preveč zaliješ :(
Avtor: Patrick Morris, Nova Zelandija (tudi Zlata medalja BI
O)

Bigabaga - Naredi sam vrečka, avtorica Urška Hočevar

Kavna skodelica za ponovno uporabo - KeepCup - KeepCup Ltd, London

Ženska in nosečniška oblačila Ille - olla - oblikovalka Lenke Illessy, Budimpešta; teli gumbki so tako prisrčni, da se zna zgoditi, da predelam kakšno majico :)

Etikete za vina Kos, avtor Vanja Cuculić, Zagreb

Večnamenski stol, za bele trakove lahko zataknete časopis, jopico, pripnete pasji povodec ...

Sodobna božična smrečica


ALVAR AALTO ...

Alvar Aalto - Brezčasna izraznost - razstava, ki jo lahko še do konca tega leta obiščete v tistem delu Narodnega muzeja, ki se nahaja na Metelkovi ulici v Ljubljani, pripravili pa so jo tudi s pomočjo fundacije Alvar Aalto. Na razstavi so tudi njegove že skoraj kultne vaze ter seveda prikaz njegovega notranjega in zunanjega oblikovanja stanovanjskih prostorov.







torek, 5. oktober 2010

klip, klip ... in ne klip ...

Nekaj novih uhančkov, ki že nekaj časa čakajo na objavo tukaj. Čisto preveč časa mi vzamejo druge stvari, predvsem Frida Kahlo ... Na Dunaju sem jo obiskala že dvakrat, čaka me še v oktobru in novembru :) Kmalu se bom malce več o tem razpisala ;)