torek, 27. april 2010

P o m l a d

Prav lepo se je sprehajati in zgubljati po ljubljanskih ulicah, sploh sedaj, ko je naše ljubko mesto čudovito zacvetelo. Sicer sem bila v zadnjih tednih več ali manj "priklenjena" za pisalno mizo in študirala za izpit, ki je uspešno za mano, tako da kaj veliko nisem pohajkovala naokoli, ampak sem pa zato sedaj odlično razpoložena za nove pomladne ideje.


Danes sem bila drugič v življenju na Šmarni gori (prvič sem bila v osnovni šoli) in sem prav ponosna nase. Samo ne garantiram, da bom spet kmalu gor. Moja strašna anti športna nastrojenost je pripeljala do posledice, ki se ji reče "umrem že na prvem najmanjšem vzponu". Kar sploh ni kul, ampak vseeno sem današnje polžje lezenje navzgor, vmesno umiranje na obroke, prevelike količine cvetnega prahu v grlu in končno razsvetljenje na vrhu uspešno preživela. Če se bo moja "športna" aktivnost nadaljevala, še ne vem. Poročam :)


So pa pred mano sami simpatični dnevi, pikniki v naravi, uživanje na sončku in ogledi raznih razstav. Najprej se mislim podati v galerijo Cankarjevega doma, kjer gostuje Armenija s svojimi umetninami, hkrati pa se v Mali galeriji CD predstavlja tudi armenski slikar in grafik, ki živi in dela v Ljubljani, Ašot Bajandur. Všeč mi je intenzivnost barv, s katerimi se avtor izraža. Druga razstava, o kateri sem slišala same pohvale, pa je v Moderni galeriji, kjer so predstavljena dela arhitektov Franceta in Marte Ivanšek. Bivanjska arhitektura me že od nekdaj zanima.


Počasi se pripravljam tudi na dogodek, ki se bo zgodil 8. maja v Brežicah, in sicer bo tamkašnji mladinski center organiziral tržnico unikatnih izdelkov, na kateri bom sodelovala tudi jaz z nakitom B A I A. Tržnica se bo odvijala med 10. in 13. uro v atriju MC Brežice, na voljo pa bo tudi nekaj novih kosov nakita, ki ga oblikujem v teh dneh. Se že veselim! Pridete tudi vi?

petek, 9. april 2010

L e a r t

B A I A nakit lahko od danes naprej naročite tudi v spletni trgovini Leart. Spletna trgovina je polna čudovitih unikatnih izdelkov,všeč mi je, da obstajajo tudi takšni spletni kotički, ki predstavljajo domače oblikovalce :) Ker ste mojega nakita že vajeni, nova kolekcija pa bo zunaj poleti, vam predstavljam nekaj luštnih izdelkov iz Learta.

sobota, 3. april 2010

Č l a n e k

Brskanje med prispelo pošto se je vsekakor izplačalo pa čeprav šele pozno zvečer. Namreč! V nabiralniku se je znašla revija Rina, v kateri je v najbolj sveži številki predstavljeno moje oblikovanje nakita. Vaaaaaaaaa, sem ponosna :) In to čez celi dve strani. Lovely :)
Všeč mi je grafična podoba članka, še bolj tista pika na i-ju od B A I A napisa spodaj desno. Like it!
Za članek sem morala tudi do fotografa, da me je fotografiral z nakitom na sebi ... Mene pripraviti do tega, da se nasmehnem je pač višja znanost :) Eh ... Nima veze, članek je tukaj, jaz pa ponosna!


Revija RINA, letnik 10/5, april/maj 2010, str. 40-41, avtor: Saška Bernetič, fotografije: arhiv BAIA